Plancktid og Plancklængde
I kvantefysikken og filosofi generelt har man længe arbejdet med Plancktid og Plancklængde som de konstanter hhv tid og afstand som mindste enheder kan opdeles i. Med andre ord går tiden således ikke glidende, men i små ryk, svarende til Plancktiden. Plancklægden er tilsvarende den mindst mulige afstand, svarende til den afstand lys kan bevæge sig på én plancktid.
Disse konstanter har indtil for nyligt gjort at vi kan sove roligt om natten, for uden dem ville der opstå flere paradokser. F.eks ville nuet ikke eksistere uden dem. For man ville ikke kunne tale om et reelt tidspunkt, idet et punkt i et uendeligt deleligt system ikke vil have nogen udstrækning. Ligeledes ville Zenons paradoks blive vanskeligere at rede sig ud af uden en endelig delelighed af afstand.
Begge enheders konstans er imidlertid afhængige af at lysets hastighed kan defineres som en konstant. Måske kan I huske hvad der en kort overgang var i medierne tilbage i 1999. Ellers vil jeg da lige friske det lidt op med dette link.
Tænk selv videre.