lossepladsen

Aldeles uden censur - Unleash yourself

09 oktober, 2006

Uvisheden

Nogle af de mest grundlæggende spørgsmål, man kan stille sig selv er: "Hvornår skal jeg dø?", "Hvordan skal jeg dø?", "Hvad sker der, når jeg dør?", "Hvornår dør mine kære?" og så videre. Døden er altså ganske påtrængende i livet. Selvom disse spørgsmål er så påtrængende, bliver de næsten aldrig stillet. I stedet bliver de skubbet bort og fortrængt. Den grundlæggende usikkerhed forsvinder dog aldrig helt. Man kan i princippet dø af en blodprop, en hjerneblødning, en force majeure eller lignende hvert eneste øjeblik. Vi ved det og vi kender uvisheden. Hvordan håndterer vi det så, dette liv, denne uvished? Mange vælger ignorancen. Så længe man ikke tænker, tænker man ikke over dét. Andre vælger sublimeringen/projiceringen. Frygten bliver givet et ansigt, det fokuspunkt, man ikke havde før. Aktuelt i Danmark bliver det f.eks. til xenofobi. Endelig kan man vælge indsigten og erkende uvisheden som den allestedsnærværende faktor, den er.
Hvad har du valgt?

5 Kommentarer:

At oktober 10, 2006 9:24 AM, Blogger ¥z skrev ...

Læs det igen min ven. Læs det indtil, du forstår det. Hvis der er noget, du ikke forstår, så prøv at finde ud af hvad det betyder. Lær at lære. Det er sådan, man for alvor bliver klogere.

 
At oktober 10, 2006 12:15 PM, Blogger ¥z skrev ...

Der er en grund til at "Les Principes de la philosophie" ikke er lavet som pixibog.

 
At oktober 11, 2006 10:48 AM, Blogger ¥z skrev ...

Jeg mener nu godt, at godt kan have erkendelsen af uvisheden uden at have frygten. Det er noget med at affinde sig med og give sig hen til det, man alligevel ikke ændre på.

 
At oktober 12, 2006 9:29 AM, Blogger ¥z skrev ...

Hvis du vil lære noget, må du vende dig til at indlade dig på stoffets præmisser. Man kommer jo ingen vegne uden udfordringer.

 
At november 04, 2006 5:38 PM, Anonymous Anonym skrev ...

a propos den oprindelige artikel: læs lige politikens kronik for i dag lørdag d. 4. november

 

Send en kommentar

<< Til startside